top of page

Una família de tradició

de pescadors

Generacions de mariners i peixeters a la Costa Brava són la base de les nostres arrels. Des de ben petit en Xaco va veure com a Peixos Catalina, l’empresa dels pares, es dedicaven a la compra-venda de peix i marisc des de la llotja de Palamós fins al seu transport en carro a les poblacions de la Costa Brava i fins i tot a Barcelona, comptant també amb pròpia parada al pòsit.

 

Als 16 anys en Xaco va començar a treballar al Xivarri de Palamós, propietat del seu germà gran Pitu; una taverna de cuina popular nucli de trobada per als artistes de l’època on es va impulsar la Cançó Marinera i on el gran José Luis Ortega Monasterio va escriure la popular cançó "El meu avi”.

 

I allà va ser; rodejat d’amics i gent del mar on en Xaco va aprendre les receptes dels menjars tradicionals de pescadors com les sarsuelas i els arrossos que es cuinàven antigament a la barca.

De peixeteria a restaurant

L’accés al més excel·lent peix i marisc del Port de Palamós va fer possible l’èxit de les peixateries que en Xaco va obrir a diferents poblacions de la Costa Brava. Famoses per la gran varietat i qualitat de producte fresc procedent de la nostra costa.

 

A l’estiu del 1986, es va obrir a una petita cantonada a l’entrada de Platja d’Aro, una peixeteria amb vivers de llagostes i marisc. 

 

Amb unes quantes taules i cadires es va muntar una petita terrassa on es servia peix fregit i a la planxa. En vista de l’èxit, dos anys més tard, es va cubrir la terrassa així fent possible l’obertura del primer menjador del restaurant.

PHOTO-2019-01-16-14-49-44.jpg

Cuina marinera i de mercat

13901376_1804882399754724_50209176466137

Durant tots aquests anys, hem conservat la posició inicial de la nostra peixeteria i vivers tinguent cura de mantenir la més pròpia essència dels origens. Oferint sempre la més àmplia varietat de peix i marisc procedent de la llotja de Palamós principalment i també altres petites poblacions pesqueres de la Costa Brava. 

 

Gràcies a amics pescadors i la nostra pròpia família rebem el peix i marisc fresc cada matí i cada tarda per garantitzar la més alta qualitat i frescor del producte abans de cada servei. Púrament Km 0.

 

Cuina marinera i de mercat és el que ens caracteritza i ens fa únics; Mantinguent les receptes tradicionals de pescadors que es remunten a anys enrere.

bottom of page